Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology. To join the discussion, please login or register.
Results 1 to 2 of 2

Thread: Tecra S11 with BIOS 3.50 - USB mouse is not recognized on start-up

  1. Tecra S11 with BIOS 3.50 - USB mouse is not recognized on start-up
    #1
    Beginner
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    1
    Hi,

    I've installed the latest BIOS into my TECRA S11-U10 and now my 'HID' device won't load - i.e. my USB dongled wireless mouse. I now have to remove dongle and re-insert before the TECRA will see the mouse.
    Annoying, just about usable, but it is a PITA and I'm conscious of always 'making/breaking' the USB connection.

    Must be something to do with BIOS and seeing HID devices on 'StartUp'?
    Lastly, I have enabled Legacy USB device support in BIOS, but still no joy. Also, have tested mouse on other laptops - works fine on StartUp, so NOT the mouse.

    Any suggestions, folks? Thanks....

  2. Re: Tecra S11 with BIOS 3.50 - USB mouse is not recognized on start-up
    #2
    Hi

    Disconnect your USB mouse and go to device manager.
    Then delete all USB hubs and USB controllers from the device manager list.
    Then reboot the notebook.
    Wait until all USB ports have been recognized and installed again.
    Then connect the USB mouse and check how it works.

    You should also test different USB ports available on this notebook.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •