Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology. To join the discussion, please login or register.
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor

  1. Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #1
    Beginner
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Hi there, We're having trouble using the Dynadock U and a Satellite Pro S300.

    When we click on the dynadock monitor icon on the taskbar and click Set as Main Monitor, it doesn't work. It looks like something else (maybe the intel monitor tool) is blocking this action. Can you provide any suggestions to get this to work?

    Cheers,

    Brendon

  2. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #2
    Akuma
    Guest
    Hi,

    Are you using Windows XP?

    Have you tried installing the latest Dynadock U drivers?

    Also ensure the Display Drivers on the S300 are updated.

  3. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #3
    Beginner
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    It is Windows XP, and the Dynadock drivers are the latest. I'll check and see about the display drivers though when I'm there tomorrow. Are you able to offer any other advice?

    Cheers,

    Brendon

  4. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #4
    Beginner
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Hi there, I checked on the drivers section of toshiba.co.nz and the only new driver was the BIOS update. The machines bios is up to date however at Version 3.

    The Model Number of the machine is: PSSB0A-0LM00T.

    The display driver and Dynadock driver are up to date :)

    Cheers,

    Brendon

  5. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #5
    Master
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,786
    Hi

    As far as I know you will have to set the Dynadock to mirroring mode or extended mode in order to output the video on external monitor.

    As far as I know the latest Dynadock software is available on Toshiba European driver page; it’s version 2.4.0.13.

    http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp

    Please chosse: *Options - Connectivity - Docks & Port Replicators - Dynadock*

  6. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #6
    Beginner
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Hi Tony, I don't think you understand the problem I'm having. i can get video to output to the external monitor, I just can't get windows to make that monitor the primary monitor (i.e. have the taskbar and icons there, and open windows on there by default :)

    Any suggestions? Is this forum staffed by Toshiba staff?

    Cheers,

    Brendon

  7. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #7
    Master
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    3,786
    > just can't get windows to make that monitor the primary monitor

    Ohh…. I understand… I think this is not possible since this is not allowed by graphic card driver.
    I had an installed driver from Toshiba page and this option was grayed out.
    My GPU is from Intel… so I downloaded the original Intel driver directly from Intel page and after installation of this driver the option was available…

    Note; I’m not talking about options in Dynadock but options available in Windows OS.
    I could set the external monitor as primary monitor in display properties -> settings tab

  8. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #8
    Master
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    2,316
    Hi

    As far as I know you can set external display as primary one.
    You can use two external displays (one connected direct to notebook and one to dynadock) and set each of tham as primary one.

    Just for info:
    Latest Dynadock display driver you can download from http://www.displaylink.com/support/downloads.php

    Do you use this version?

  9. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #9
    Beginner
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    5
    Thanks for you suggestions. I've tried both installing the intel graphics driver from the intel website and also the usb display driver from the site above but neither of these two things solved the problem. Any further help would be greatly appreciated. How do I escalate this to Toshiba Support?

    Cheers,

    Brendon

  10. Re: Dynadock U not allowing monitor to be set as main monitor
    #10
    Beginner
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1
    I'm having the same issue. Anyone find a solution for this?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •