Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology. To join the discussion, please login or register.
Results 1 to 9 of 9

Thread: Portege A600: cannot update to bios 3.0

  1. Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #1
    Beginner
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    6
    My current bios version is 1.6, the latest is 3.0
    When trying to update the bios, I get an APPCRASH from INSTALL2.EXE
    exception code c000005

    I tried to run it in safe mode, but this doe not help

    Thanks for help

  2. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #2
    Master
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Poland
    Posts
    4,758
    Hi

    The istall.exe should not crash and you should not update the BIOS in safe mode!
    The Windows should be booted up and should run correctly!

    Here is a Toshiba FAQ How to update BIOS:
    http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9502M10000R01.htm

    Possibly the error code is related to corrupt windows OS or to missing some necessary Toshiba tools.
    Using Win XP the Common Modules should be installed.
    Using Vista or Win 7 the VAP (value added packed) should be installed.

  3. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #3
    Beginner
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    Same Problem here...
    Installed BIOS 2.00
    TPM Disabled
    Win7 x86_64
    VAP 1.2.33.64


    C:\TOSHBIOS.UPD\INSTALL2.EXE

    Problemsignatur
    Problemereignisame: APPCRASH
    Anwendungsname: INSTALL2.EXE
    Anwendungsversion: 1.0.0.0
    Anwendungszeitstempel: 3fa6af87
    Fehlermodulname: WBDDC34I.DLL
    Fehlermodulversion: 4.3.11.0
    Fehlermodulzeitstempel: 3fbdce56
    Ausnahmecode: c0000005
    Ausnahmeoffset: 00042633
    Betriebsystemversion: 6.1.7600.2.0.0.256.48
    Gebietsschema-ID: 1031
    Zusatzinformation 1: 33f1
    Zusatzinformation 2: 33f12a4cf03e572fea5a8821aeb80e8c
    Zusatzinformation 3: 80bc
    Zusatzinformation 4: 80bc3120cbbed05f887f9383714815f6

    Bucket-ID: 424769908

  4. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #4
    Hi

    You tried to update the BIOS using the Win 7 64bit OS.
    Usually the BIOS update should work with all Win operating systems since it’s a BIOS independent version.

    But if this will not function then you should install the Toshiba preinstalled OS and then you should try to update the BIOS again.

    Greets

  5. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #5
    Beginner
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    THX 4 reply.

    But, BIOS update not possible because using 64bit OS on 64bit Hardware? Sounds strange... possible toshiba could check and fix it?

    I've only had installed 64 bit OSes (Linux, Windows) on this mashine, didn't want recover an 32bit os only for upgrading the bios...

    Are there other possibilities? Boot from CDROM, USB?

    THX

    Regards, meg

  6. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #6
    Hi

    > Are there other possibilities? Boot from CDROM, USB?
    There are not other possibilities as to start the BIOS update process while running Windows OS.
    It’s a Win-based BIOS update and needs Windows OS!

    In many cases additionally installed Toshiba tools are needed in order to run BIOS update; for example Common Modules if Win XP has been installed, VAP if Vista or Win 7 has been installed.
    I’m not quite sure if the 64bit OS would affect the BIOS update on Portege A600 but you should try with Toshiba preinstalled OS as mentioned by user above.

  7. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #7
    Beginner
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    I've seen that the US Version of the bios update support CDROM, why not the EU version?

    BTW:

    same problem with V 3.10

  8. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #8
    >BTW:
    >same problem with V 3.10

    I doubt its BIOS issue since other users were able to update the BIOS using early Windows OS… It seems you cannot update BIOS due to Win7…
    I read many thread about BIOS update problems and believe me… also a missing Common Module application can affect win-based BIOS update…

  9. Re: Portege A600: cannot update to bios 3.0
    #9
    Beginner
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    After binary compare of bios for PPA61U and PPA61E, both are exact the same (possible the same as R600) i used the bios CDRom ISO from PPA61U... Worx like charm

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •