Welcome to the Toshiba Support Forum, created for customers and enthusiasts to share knowledge, solve problems and discuss technology. To join the discussion, please login or register.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Portege M400 - XP installation can't detect any HDD

  1. Portege M400 - XP installation can't detect any HDD
    #1
    Beginner
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    7
    Hi everyone,

    I try everything, what I can and can't. During Windows XP Installation can't detect any HDD.

    PORTEGE M400 PPM40E-0DG0253I
    BIOS 3.8

    Vista installation work properly with given RAID drivers, but XP installation won't work for all that. I try a lot of drivers (different versions even for Vista), with nLite integration, with SD-start 16-bit Dos, DriverPacks. I bought USB-Floppy - no change, the laptop don't see HDD. I try with external USB-SATA Case, but this without success too, but I can see HDD

    Any ideas?

  2. Re: Portege M400 - XP installation can't detect any HDD
    #2
    Master
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    3,166
    Somehow you are missing SATA driver.
    Very good description how to prepare installations CD you can find HERE .

    This Toshiba document could be useful for you:
    http://aps2.toshiba-tro.de/kb0/HTD9401AN0000R01.htm

    If you have more questions please let us know.

    Good luck!

  3. Re: Portege M400 - XP installation can't detect any HDD
    #3
    Master
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2,021
    Hi!

    I completely agree with Andrej. It seems that you need the SATA drivers. These drivers are necessary on all notebooks with SATA HDD.

    I have installed Windows XP on my Toshiba notebook with these guides successfully. Itís really not so difficult. ;)

    Bye

  4. Re: Portege M400 - XP installation can't detect any HDD
    #4
    Beginner
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    7
    Dudes, I have already tried that all and nothing was helpful.
    1. I don't found exactly my model in toshiba site. There are a couple of m400 but 0dg0253i is some art of mystery.
    2. I can stay on Vista, but it's realy slowly
    3. if RAID + ICH7(SATA) + 945 drivers don't work - what else can be wrong with my XP distr?

  5. Re: Portege M400 - XP installation can't detect any HDD
    #5
    Beginner
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    i have the save M400 model and the same problems. Have you found a solution for the problem?

  6. Re: Portege M400 - XP installation can't detect any HDD
    #6
    Beginner
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    1
    Hi Webaib

    in case this is still an issue, the SATA driver you need is not an intel but KR10 which can be downloaded here http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/tracker.jsp?file=http%3a%2f%2fsupport1.toshiba-tro.de%2ftedd-files2%2f0%2fraid-drv-20090130101958.zip

    This is the one to slipstrean into your XP and boot

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •